Výlet za otcom Kuffom v Žakovciach

Určite, každý z nás pozná otca Mariána Kuffu. Už 24 rokov pôsobí ako kňaz v obci Žakovce, neďaleko mesta Poprad. Vynikajúci duchovný pastier a rečník nielen pre deti, ale aj pre mladých a dospelých. Je veľmi obdivuhodný. Tých, ktorých nikto neprijal, tých, ktorí už nemali zmysel žiť, práve ich si všimol a prichýlil otec Marián. Poskytol pomoc chorým, postihnutým, bezdomovcom, deťom z rozvrátených rodín a ústavov, sirotám, starým ľuďom a slobodným matkám. Prečo vám to tu píšem?!

Pretože my, birmovanci, sme 14.2.2015 mali tú česť ísť ho navštíviť. Celý deň sa niesol v pohode a radosti. V kaplnke sme mali svätú omšu, ktorú celebroval náš pán dekan Peter Holbička. Bohoslovec Ferko nám ukázal celý areál Inštitútu Krista Veľkňaza, v ktorom vybudovali domov pre ľudí, ktorí to potrebovali. Otec Marián Kuffa nás povzbudil vo svojej prednáške o Božích prikázaniach a venoval ju práve nám mladým. Určite sa to dotklo mnohých mladých sŕdc. Po nej nám pripravili chutný obed. Na hospodárstve chovajú okrem iného aj kone, na ktorých sme mali možnosť si zajazdiť.

Myslím si, že tento výlet nás veľmi obohatil. Sme radi, že nám ukázali aj iný pohľad na svet. Ďakujeme pánovi dekanovi, otcovi Mariánovi, našim animátorom a všetkým, ktorí „v tom mali prsty“ za tento požehnaný deň.

A na záver už len slová otca Mariána Kuffu:

„MILUJTE ĽUDÍ TAKÝCH, AKÍ SÚ, ČÍM MENEJ

SI TO ZASLÚŽIA, TÝM VIAC ICH MILUJTE.  

NEMILUJTE ICH PODĽA VEĽKOSTI ICH ZÁSLUH,

ALE PODĽA VEĽKOSTI ICH POTRIEB!“

Celú galériu si môžete pozrieť tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.