Misijná nedeľa

„Misijná nedeľa je zvláštnou príležitosťou, ktorá pripomína Božiemu ľudu neustálu platnosť ich misijného poslania, lebo misie sú záležitosťou všetkých kresťanov“ (Ján Pavol II.)
Aj my, farníci z Kysuckého Nového Mesta, sme si cez misijnú nedeľu 19. októbra spomenuli na pomocníkov po celom svete, ktorí pomáhajú deťom, prinášajú radosť do utrpenia a ohlasujú Božie slovo všetkým ľuďom.
Deti z divadelného stretka Lentilky nám v Kostole sv.Jakuba zahrali malé divadielko o sv. Terezke z Lisieux, ktorá rada a často pomáhala ostatným, ale tiež o tom, aká dôležitá je modlitba i o deťoch z rôznych svetadielov. Po ich vystúpení sme sa pomodlili ruženec. Začali sme s modlitbou Otče náš, ktorú sme si vypočuli po svahilsky a pokračovali desiatkami v rôznych jazykov. Celé to dotváral spevácky zbor Zbor Bohom Zvolaný svojimi piesňami. Na záver nám dal pán dekan Peter Holbička požehnanie a povzbudil nás, aby sme sa aj my snažili byť misionármi, prinášali radosť i porozumenie a nebáli sa rozprávať o Bohu.
Sv. Terezka y Lisieux nám dáva krásny príklad svojim životom. Prosme ju o pomoc a modlime sa k nej, aby sme aj my mohli raz, ako ona povedať, že našim povolaním je láska.

Celú galériu si môžete pozrieť tu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.