Farský deň

Nedeľné popoludnie 12. júna 2022 bolo pre našu Farnosť sv. Jakuba dlhoočakávanou udalosťou. Po dvojročnej pandemickej odmlke konečne dozrel čas pre najväčšiu akciu roka – Farský deň. Vnímali sme, že pandémia mala výrazný dopad na spoločensko-vzťahovú oblasť. Preto sme prostredníctvom tejto akcie chceli ľudí spojiť pri neformálnom posedení, dobrom programe, a zároveň im umožniť zažiť živé farské spoločenstvo a otvorené prijatie.
 
Čím bol Farský deň naplnený? Hlavným „ťahúňom“ bol už tradičný florbalový turnaj, plnohodnotnými členmi tímov boli aj kňazi oboch našich farností 🙂 . Napínavý súboj sa skončil víťazstvom Farnosti Panny Márie, pričom výbornú a emóciami nabitú atmosféru v radoch fanúšikov dotváral športový komentátor Vladko. V areáli CVČ sv. Jakuba, kde sa program odohrával, sa vznášala vôňa grilovaného mäska, špekáčikov a čerstvo upečených langošov. Deti sa zas potešili cukrovej vate a originálnym tvorivým, športovým či hravým stanovištiam, ktoré boli pre nich pripravené. Počas prestávok v zápase prebiehali na ihrisku súťaže pre rodinky a tohtoročnou novinkou bola aj farská anketa, ktorá súvisela s prebiehajúcou synodou. Každý, kto sa ankety zúčastnil, bol zaradený do žrebovania o pekné ceny. Pred pol piatou sa zaplnila prednášková sála, kde nás pán Richard Vašečka svojím pútavým rozprávaním vtiahol do témy „Dobré manželstvo na celý život“.
 
Za finančnú podporu tejto akcie ďakujeme aj Pastoračnému fondu Žilinskej diecézy – K.R.O.K..
 
Nesieme si radosť a vďačnosť v srdci, že nám Pán doprial takýto vydarený deň. Osobitnú vďaku vyslovujeme veľkému množstvu dobrovoľníkov, ktorí ponúkli svoj čas, dary a talenty do služby farskému spoločenstvu a prispeli tak k pokojnému a dobre zorganizovanému priebehu akcie. Tešíme sa opäť nabudúce! 🙂
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.