Katarínske posedenie

V sobotu 23.11.2019 sa uskutočnilo v našom farskom spoločenstve už tradičné Katarínske posedenie. S vďačnosťou Bohu i všetkým, ktorí ho pre nás pripravili, sme začali sv. omšou, počas ktorej sme mohli Pánovi odovzdať všetky naše bremená i radosti.

Po sv. omši sme sa zvítali a prešli do vyzdobenej sály nášho Pastoračného centra. Vnímam ako Dar môcť aspoň raz v roku zažiť takéto stretnutie našej duchovnej rodinky: utužovať vzťahy, spoznávať sa, spoločne si pri dobrej hudbe od srdca zaspievať i zatancovať. Ďakujeme za výborné slávnostné jedlo i koláče, mladým za program, súťaže, pri ktorých nie raz nastali výbuchy smiechu. Žrebovanie pri tombole spôsobilo napätie v celej sále a zábavou bolo sledovať, ako od jednotlivých stolov zaznievali výkriky prajnej radosti. O hudbu sa postaral pozvaný hosť DJ KM – Milan Michalec. Určite mu bolo odmenou za jeho službu vidieť tancujúce páry i skupinky, ktoré si zábavu schuti užívali. Nakoniec DJ Milan podal aj silné osobné svedectvo svojho obrátenia. Dnes už žije svoj život s úplne inými hodnotami v kresťanskom spoločenstve, v priateľstve s Bohom, so sebou i s ľuďmi navôkol.

Naozaj vrúcna VĎAKA patrí vedeniu Pastoračného centra,  podpore našich duchovných otcov, mladým a v neposlednom rade všetkým, ktorí prišli – od detičiek po starkých. Veď každý z nás je vzácny, originálny. A keď otvoríme srdce Zdroju všetkého Dobra, naozaj s dojatím môžeme i popri takomto radostnom a zábavnom posedení zažívať Lásku, prijatie, podporu, povzbudzovanie a byť Darom aj pre druhých – hoci len skrze záujem, úsmev – byť svetlom, ktoré prežiari niečí svet. 

-Katarína Kohútová-

 

FOTO Katarínske posedenie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.