ČO JE NOVÉ U NÁS V CENTRE?

„Snáď sa už čoskoro uvidíme…“ takto sa zvyčajne lúčime spolu s deťmi na konci našich online krúžkov. Nádej, úsmevy, vzájomné rozhovory a povzbudenia nás tešia ‍♀️‍♂️‍♀️ a hoci tento náš „online svet“ plnohodnotne nenahrádza osobné stretnutia, spoločne sme sa zhodli, že je to určite lepšie ako nemôcť sa vidieť vôbec . Od októbra 2020 bola činnosť CVČ sv. Jakuba prerušená až do odvolania z dôvodu šíriacej sa pandémie. Táto situácia trvá doteraz a naďalej fungujeme formou home-office. Zatvorili nám síce brány centra, ale nie srdcia…
 
Počas týchto dní a týždňov fungujeme aspoň do takej miery, ako je to možné a niektoré krúžky stále vedieme „na diaľku“. Deti z krúžku Tvorivá dielňa dostávajú od Evky a Maťky do svojej schránky list plný kreatívnych aktivít na vyrábanie . Programátori a tvorcovia počítačových hier , ktorých na ceste za poznaním sprevádzajú naši šikovní animátori Peťo a Michal, to majú takpovediac „v suchu“, keďže online svet je ich druhým domovom . Krúžok Anima pod taktovkou Ivetky, miništranti s Peťom a flautisti s gitaristami spolu s Veronikou sa pravidelne vídajú cez ZOOM a zboristi zo Zboru Bohom zvolaného usilovne cvičia piesne aspoň z nahrávok. Novinkou v zbore je tvorba originálnych prespievaných piesní , ktoré náš zborista Alexander šikovne postrihá a výsledok si môžete vypočuť obyčajne v nedeľu pár minút pred online prenosom sv. omše z Kostola sv. Jakuba o 11:00 .
 
Nezabúdame ani na formačné krúžky. Našim tretiakom sa prihovára formou pracovných listov Danka. Listy k deťom doputujú cez pani katechétky v školách . Sú tu pre nich pripravené hravé aktivity, prostredníctvom ktorých spoznávajú jednotlivé oblasti viery.
 
Obidva ročníky birmovancov majú svoje facebookové, príp. mailové skupiny. Tiež pravidelne dostávajú duchovné impulzy, aktivity, prezentácie či online prednášky , na ktorých sa podieľa celý tím CVČ v spolupráci s našimi kňazmi. Prešli si napríklad témami Kto je Boh a prečo veriť? Vrch prísľubov (Desatoro), Matka Mária, Biblia, Čistota vo vzťahoch, Modlitba ruženca a mnohými ďalšími.
 
Tešíme sa, že hoci sme od seba ďaleko, vďaka online komunikačným prostriedkom môžeme s našimi deťmi a mladými udržiavať kontakt, navzájom sa povzbudzovať a vedieť o sebe.
 
Ďakujeme za vašu podporu a priazeň a myslíme na vás a vaše deti v modlitbách.
 
– Tím CVČ sv. Jakuba, KNM –
 
 
 
 
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.