Koncert rómsko-slovenskej kapely F6

O Del man dikhel (Boh ma vidí).

V piatok 14. septembra, na sviatok Povýšenia svätého Kríža, k nám do Kostola sv. Jakuba zavítala rómsko-slovenská evanjelizačná kapela F6. Už od prvej chvíle nám bolo všetkým jasné, že tento večer bude iný ako ostatné… Svojou hudbou nás členovia kapely sprevádzali najprv počas večernej svätej omše, po nej pokračovali chválovým koncertom spojeným so svedectvami. Večer sme zakončili v našom Centre formou agapé. Mali sme možnosť zažiť požehnaný čas plný radosti z toho, že každý z nás je nesmierne vzácny a Bohom milovaný, že aj teba aj mňa „Boh vidí“.

Názov hudobného zoskupenia F6 pochádza zo 6. kapitoly Listu Efezanom, v ktorej sa píše o Božej výzbroji. Aj naši hudobníci sa rozhodli, že chcú byť Božími bojovníkmi. Za svoje „bojové pole“ si zvolili oblasť zmierenia medzi rómskym a slovenským národom na Slovensku. Sú presvedčení, že prítomnosť Rómov a Slovákov na spoločnom území nie je náhoda a veria, že Boh má zámer s oboma národmi. Taktiež je ich veľkou túžbou, aby si Rómovia a Slováci odpúšťali hriechy minulosti, búrali múry predsudkov a vytárali dôverné priateľstvá medzi sebou.

Kapela túži prinášať svetlo Kristovho evanjelia všade, aj na tie najtemnejšie miesta. Preto svoj čas venujú misijnej činnosti v rómskych osadách, väzniciach či detských domovoch. Hudobníkov z F6-tky spája aj nadšenie pre drevo, a preto sa rozhodli svoje talenty využiť aj vo vlastnej dielni CEFERINO, kde sa venujú ručnej výrobe masívneho dreveného nábytku, ktorý je umeleckým dielom.

Fotky z koncertu v našom kostole nájdete tu.

Veronika Súkeníková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.