Duchovná obnova miništrantov

V dňoch 26. 10 – 28. 10. 2018 sa v našom centre konala duchovná obnova pre mladších miništrantov (do 15 rokov), ktorú si pripravil pán kaplán Ivan Belko v spolupráci s animátormi Michalom Kubaščíkom a Petrom Sedláčkom.

Na víkendovku sa prihlásilo 18 miništrantov. Obnova sa začala v piatok večer svätou omšou o 17:00 hod. Program bol veľmi bohatý, okrem dobrých filmov sa chlapci bližšie zoznámili s Božím slovom, naučili sa vyhľadávať citáty z Biblie, podrobne si rozobrali podobenstvo o milosrdnom Samaritánovi, dozvedeli sa nové zaujímavosti o slávení svätej omše a precvičili si miništrantské služby. Starší chlapci sa naučili aj lepšie pracovať s omšovými knihami. Svoje vedomosti si vyskúšali pri miništrantskom kvíze. Svätú omšu v sobotu večer pre miništrantov odslúžil pán dekan Peter Holbička.

Boží dotyk mohli miništranti pocítiť aj počas večernej adorácii v kostole pri sviečkách. Okrem duchovného programu však chlapci nezabúdali na dobrú náladu pri spoločenských hrách, kalčete a stolnom tenise. Vrcholom duchovnej obnovy bola nedeľná svätá omša o 9:30. Všetkým miništrantom vyprosujeme od Boha vytrvalosť pri službe a požehnanie do každodenného života. Nech sú svedkami viery aj pre svojich kamarátov.

Do budúcna pozývame miništrovať aj ďalších chlapcov, ktorí cítia Božie volanie k tejto službe.

Fotky z duchovnej obnovy nájdete tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.