Dobývanie Božieho kráľovstva

V Centre sv. Jakuba v sobotu 24. januára sa naši drahí „čakatelia“ na birmovku zúčastnili akcie pod názvom „Dobývanie Božieho kráľovstva“, ktorú pripravili animátori spolu s p. dekanom Petrom Holbičkom. Cieľom tejto akcie, ktorá je súčasťou prípravy na sviatosť birmovania, bolo naučiť mladých, ako sa dobýva Božie kráľovstvo.

Zúčastnilo sa 9 skupiniek, pričom každá z nich pod vedením animátora prechádzala zaujímavými stanovišťami, ktoré boli v Kostole sv. Jakuba a v Centre.

V Kaplnke sv. Kríža sa mladí učili adorovať a modliť pred Sviatosťou oltárnou. Nechýbali ani prednáška o našom historickom kostolíku, prezentovanie a vysvetlenie liturgického oblečenia a liturgických predmetov, či prehliadka zvonov vo veži kostola.

V Centre sv. Jakuba boli ostatné stanovištia, kde sa mladí učili pracovať so Svätým písmom, v ďalšom si otestovali svoje vedomosti v kvíze, prespievali si duchovné piesne, zahrali sa i zahriali teplým čajom a mali možnosť sa aj stíšiť a napísať list Ježišovi.

Úlohou každého tímu bolo sa aktívne zapájať do programu a zbierať body. No a na záver sa výsledky všetkých zúčastnených tímov vyhodnotili. Víťaznému tímu srdečne blahoželáme!

Ďakujeme všetkým zúčastneným birmovancom a veríme, že si z tohto dňa odniesli nielen veľa užitočných informácií, vedomostí, zážitkov, ale aj duchovného povzbudenia. A prajeme vám, aby ste dobývali Božie kráľovstvo každý deň.

Galériu si môžete pozrieť tu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.