Modlitba ako zbraň proti Diablovi

V duchu mesiaca október a roku Sedembolestnej Panny Márie sa animátori spolu s birmovancami modlili modlitbu ruženca.

Pán dekan Peter Holbička, hneď na začiatku prvého stretnutia v mesiaci október, predstavil čakateľom na prijatie sviatosti birmovania osobu Panny Márie. Žena, ktorá bola človek ako my, z mäsa a kostí, a ktorá bola rovnako pokúšaná ako každý jeden z nás, dostala milosť od Boha a dokázala sa pokušeniu vzoprieť. Počala z Ducha Svätého a porodila syna, Ježiša Krista, ktorý za naše hriechy zaplatil svojou krvou na kríži. A preto sa už nemusíme obávať, že sme určení na zatratenie – do pekla. Ježiš nás prostredníctvom súhlasu Márie, že splní Pánovu vôľu, vykúpil z otroctva hriechu. A určil nám Pannu Máriu za našu matku v nebi. Ona sa za nás prihovára u Boha, ale my neraz spadneme do priepasti hriechu. A práve na to je tu ruženec! Mária nám odporúča modlitbu ruženca, pretože, ako sám pán dekan povedal: „Ruženec je bič na Diabla. Každý „Zdravas“ symbolizuje jeden kopanec do Pokušiteľa.“ Tak sme sa počas celého mesiaca, každý piatok po omši modlievali túto silnú modlitbu, aby sme spolu s Ňou zdolávali pokušenie.

Dúfame, že  modlitbu ruženca  sa birmovanci, ale nielen oni, budú radi modlievať aj naďalej. Modlime sa za nich a vyprosujme im veľa Božieho požehnania a  milostí, pretože každý z nás ich veľmi potrebuje. No mladý človek, v čase dospievania a hľadania pravdy, ich potrebuje dvakrát toľko!

Pre tých, ktorý by radi začali, ale nevedia ako sa modliť, tu máme malú pomôcku vo formáte pdf.
[button-green url=“http://www.cvcjakub.sk/wp-content/uploads/2014/10/ako-sa-modlit-ruzenec.pdf“ target=““ position=“left“]Ako sa modliť ruženec[/button-green]

SONY DSC

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.